Project:Verenfabriek Globe, Coevorden

Verenfabriek Globe, Coevorden
Verenfabriek Globe, Coevorden

Verenfabriek Globe uit Coevorden is een toonaangevende toeleverancier op het gebied van technische veren en draadproducten. Ze beschikken over de modernste en meest betrouwbare computer gestuurde machines die op dit moment verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn ze in staat om zowel enkele stuks als grote series aan te bieden. Beheersing van het productieproces wordt gewaarborgd door lasercontrole tijdens de fabricage, ondersteund door gekwalificeerde vakmensen.

Werkzaamheden van Vriend & Vriend Duurzaam

  • Elektro: aanpassen van het trafostation en HKL
  • Duurzaam energieverbruik: zonnepanelen installatie van 1000 zonnepanelen

Samenwerking

In dit project hebben wij nauw samengewerkt met Verenfabriek Globe als opdrachtgever en met Enexis voor de aanpassing van het trafostation.

Speciaal

  • Voor Verenfabriek Globe hebben wij de omvormers van SolarEdge geïnstalleerd, hiermee krijgt Verenfabriek Globe per zonnepaneel inzicht wat de opbrengsten zijn.  Een ander bijkomend voordeel met inzicht per zonnepaneel is dat storingen bij de zonnepanelen op het dak sneller verholpen kunnen worden.
  • Om de zonnepanelen installatie van 1000 zonnepanelen te mogen aansluiten op het elektriciteitsnet is het trafostation aangepast.

Bedrijfsgegevens

Super resultaat Dit is het grootste zonnepanelen project van 2017 en het resultaat mag er wezen!