22 maart 2019:Zonnepanelen & LED-verlichting SV Raalte

 

SV Raalte gaat hun onze eigen stroom opwekken!
Trots kunnen we jullie vertellen dat SV Raalte gaat verduurzamen met zonnepanelen en ledverlichting! Volgende week start Vriend Duurzaam names Sportief Opgewekt met het installeren van de zonnepanelen op het dak van SV Raalte. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig, ze krijgen maar liefst 104 panelen!

Krijgen we ook stroom als de zon niet schijnt?
Jazeker! De zonnepanelen werken op daglicht. Dus ook bij bewolking wekken de panelen stroom op. In de zomer wekken de panelen meer op dan we gebruiken. Deze extra stroom leveren we aan het elektriciteitsnet. ’s Avonds werken de panelen niet. Dan gebruiken we stroom uit het elektriciteitsnet.

Ledverlichting
Met het opwekken van zonnestroom zijn ze er nog niet. Ze willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik door zowel binnen als op het veld ledverlichting te plaatsen. Door de ledverlichting en zonnepanelen besparen ze elk jaar ruim 43.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 25.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als ze niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we ruim 4 voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

Besparing
Ze vinden het belangrijk om hun leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in de kantine een energiescherm te hangen. Hierop zien ze straks live hoeveel energie ze opwekken en verbruiken.

Bron: http://www.svraalte.nl/zonnepanelen-led-verlichting/